Com reservar el vostre viatge amb Cum Laude

logotop

Com que el que volem és facilitar-vos la feina, i organitzar un viatge porta molt de temps, us donem unes pautes a seguir que us poden facilitar bastant la feina i fer-ho molt més senzill.

01. EL PREU, LA DESTINACIÓ I LES DATES

Aquests tres són els principals elements a l’hora de triar un viatge. Aquí és important tenir clares les dates, si són fixes o obertes, (això pot fer variar molt el preu del viatge), també el tipus de transport, horaris, tipus d’allotjament i categoria, així com la localització dels allotjaments, a més  dels àpats que s’inclouen, les visites, guies oficials o acompanyants. Per això aquests temes els heu de tenir clars a l’hora de demanar un pressupost o comparar preus entre diferents agències, ja que aquests viatges poden incloure serveis diferents.

Recordeu que hi ha dates molt conflictives, com la setmana abans de Setmana Santa, i juny, que és quan la majoria d’instituts i escoles viatgen, per això és temporada alta per a les escoles. Heu de saber que els vols tenen una capacitat i que, a mida que es van omplint els vols, els preus d’aquests van pujant. Normalment com que les companyies aèries ja saben amb temps les dates que ompliran, només carregar els preus, els carreguen més cars.
També és molt dificultós per aquestes dates trobar reserves de museus i de vegades places d’allotjament en segons quines ciutats.
Tot i així, si decidiu viatjar per aquestes dates, per organització logística del vostre centre, us recomanem fer la reserva amb molt de temps, com a mínim de 4 a 8 mesos abans, per evitar problemes.
Si escolliu dates alternatives, us trobarem més bons preus.

02. COBRAMENT DELS ALUMNES

Aquest és un tema delicat, ja que és important cobrar una paga i senyal per assegurar-nos els alumnes que vindran al viatge. Realment fins que no paguen no se sap el nombre segur d’alumnes que hi aniran.

Si els voleu donar un preu als alumnes, que sigui aproximat, mai tancat, perquè aquest variarà en funció del nombre final d’alumnes. Més val que tireu a l’alça i no us enganxeu els dits, així si després algun alumne no pot anar de viatge, tindreu coberta la plaça.
Si aneu en avió heu de demanar aproximadament una bestreta d’uns 180€ -200€ per alumne/a per poder comprar els bitllets, però no patiu en el moment de comprar-los en cas que el preu d’aquests pugin i no us interessin, us tornem els diners. Sempre confirmem els preus dels bitllets abans de comprar-los, si és que han pujat, o bé donem dates i vols alternatius, i si no us està bé, us tornem els diners.
En cas d’anar en autocar, només us demanem el 30% de l’import del viatge, que acostuma a voltar els 130€ per alumne/a.

03. LLISTA D’ALUMNES

És important tenir-la preparada i enviar-la en el moment de la confirmació del viatge juntament amb la bestreta i la documentació signada, amb el nom, cognoms i DNI, ja que si s’han de comprar els bitllets es podran comprar més ràpid i ens assegurarem el preu d’aquests. També la necessitem si voleu contractar una assegurança que inclogui anul·lació.

Aquesta llista ha de ser definitiva, ja que un cop comprats els bitllets les companyies de baix cost no retornen els diners si el passatger es dóna de baixa. Recordeu que disposem de diferents tipus d’assegurances que ho cobreixen. Consulteu l’apartat assegurances.

IMPORTANT: Consulteu l’apartat de documentació necessària  per viatjar segons la nacionalitat de cada alumne/a.

04. VIATGE TRIAT, PRECONTRACTE I ALTRES DOCUMENTS

Un cop tingueu clar el viatge triat, i ens ho comuniqueu, us farem arribar el precontracte, les normes de la companyia aèria, si és que aneu en avió (les trobareu a la web), la llista d’alumnes i professors i el compte on heu de fer la bestreta.

Un cop tinguem tot això signat conforme les heu llegit i entès,   comprarem els  bitllets i confirmarem les places d’hotels, i demés serveis.

05. COBRAMENT FINAL

Tres setmanes abans de la sortida, s’ha de realitzar el pagament final del grup, per poder tenir tancats tots els serveis.