DIA 1. APT. BARCELONA – APT ATENES – ATENES

Presentació a l’aeroport 2 hores abans de la sortida del grup. Una persona de Viajes CumLaude, estarà a l’aeroport per ajudar-vos en la facturació de l’equipatge. Sortida del vol cap a Atenes.

Arribada i trasllat a l’hotel.

Dinar lliure a càrrec del grup.

A la tarda excursió  amb guia acompanyant al Cap Súnion, que es troba a l’extrem més al sud de la regió de l’Àtica. A la roca del Cap els atenesos adoraven a Posidó i a Atenea des del període geomètric. Podem gaudir d’una increïble posta de sol.

Després trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

Esmorzar a l’hotel.

Després de l’esmorzar, visita de la ciutat. Amb guia acompanyant.

Començarem amb una visita panoràmica pels punts més interessants i icònics d’aquesta gran ciutat com l’Acadèmia, la Plaça Sintagma, el Parlament, l’estadi Olímpic on es van celebrar els primers jocs de l’era moderna, el temple de Zeus Olímpic i l’arc d’Adriano, fins a arribar a l’Acròpoli.

Aquí, pujarem a peu pels Propileus per visitar el Temple de Atena Niké, l’Erectèon, el Nou Museu de l’Acròpoli on veurem les Cariàtides autèntiques, i el temple perfecte del Partenó.

A continuació seguirem amb la visita de l’Àgora i del Theseion.

Dinar lliure a la zona del barri de Plaka, un barri encantador i ple d’ambient. Seguirem amb la visita.

Finalitzada la visita tornarem a l’hotel.  Sopar i allotjament.

Esmorzar a l’hotel. Sortida  cap a Peloponès. La nostra primera parada es realitzarà al famós Canal de Corint, gran obra arquitectònica ideada per Periandre. A continuació ens dirigim cap a l’antiga ciutat de Micenes. L’entrada a la ciutadella real s’efectuarà per la Porta dels Lleons, la mostra més antiga d’escultura monumental d’Europa. Hi podrem veure les tombes Reials, el conjunt del Palau,  la resta de cases d’alts dignataris i el Tresor d’Atreo.

Després sortirem cap a Epidaure, santuari d’origen d’Escolapi, l’heroi mèdic deïficat. Dins del santuari es troba el teatre més famós del món antic, per la seva acústica perfecta. Visita del museu i sortida cap a Olimpia.

Dinar lliure. Arribada a Olímpia a la tarda. Sopar i allotjament a l’hotel.

Esmorzar a l’hotel. Visita de l’àrea arqueològica del bressol dels jocs Olímpics. Veurem el Pritaneu (edifici on es guardava la llar sagrada), el temple jònic circular Filipeion i el Temple dòric Herèon dedicat a la deessa Hera. A prop d’ell veurem el temple dòric de Zeus (on hi ha l’estàtua criselefantina de Zeus, obra de Fídies). Fora del recinte sagrat visitarem els llocs d’entrenament, la Palestra i el Gimnàs, els banys, l’estadi i el museu arqueològic d’Olímpia.

Dinar lliure.

sortida cap a Delfos. Travessant la regió de l’Èlide i de l’Acaia passarem cap a la Grècia continental pel Pont pendent des de Rio-Antirrio. Arribada a Delfos.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Esmorzar a l’hotel.

Visita de l’àrea arqueològica de Delfos. Segons la mitologia, Delfos era el centre del món antic (el Omphalos) ja que és on van coincidir les dues àguiles que va deixar anar Zeus des dels dos extrems del món. També era famós pel seu oracle i les profecies. El gran santuari es situava en la falda de la muntanya Parnàs.

En el recinte arqueològic visitarem el teatre, l’estadi antic on es celebraven els jocs Pítics, el temple d’Apol·lo, i els tresors de les diferents ciutats (pavellons i temples que tenia cada ciutat-estat on realitzaven les seves ofrenes als Déus cada vegada que acudien a demanar un consell).Visita de  l’important museu de Delfos, on es guarden veritables meravelles, entre les que destaca el famós Auriga de Delfos.

Dinar lliure.

Després sortida cap a el Monestir Ossios Loukas dedicat a Sant Lluc.

Continuació a Atenes. Sopar i allotjament a l’hotel.

Esmorzar a l’hotel.

Visita al Museu Arqueològic d’Atenes. Seguidament anirem cap a la plaça Syntagma o si volem veure alguna de les conegudes platges, podem agafar el tranvia per recórrer l’Avinguda Posidó (Posidonos) que és de les més llargues, més variable i més recorregudes que travessen la vall de l’Àtica i recorre els barris residencials com Glyfada i Varkiza. Després de gairebé 70kms de relaxant passeig al costat del mar, des de les platges de Vouliagmeni podrem gaudir d’unes incomparables vistes del Mar Egeu.

Dinar lliure.

Resta de dia lliure per fer les darreres compres o passejar per aquesta bonica ciutat.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Esmorzar a l’hotel  i recollida d’equipatge.

Trasllat a càrrec del grup a l’aeroport. Presentació a l’aeroport 2 hores abans de la sortida del vol. Sortida del vol cap a Barcelona.  Arribada a l’aeroport del Prat

· Visita amb audioguia a l’Estadi Panatenaico.

· Pujada en Funicular al Turó de Licabet.